Гумова фарба для дахів та шиферу

Для чого використовується Гумова фарба при ремонті дахів?

З часом старий дах вицвітає, старий шар фарби лущиться і тріскається і вже не може захистити покрівельний матеріал від агресивних зовнішніх факторів довкілля. Утворюються тріщини, і дах протікає. Виникає два способи вирішення цієї проблеми.

Перший спосіб: замінити покрівельний матеріал на новий – це дорогий метод, який потребує значних матеріальних засобів та часу на роботу із заміни покриття.

Другий спосіб: пофарбувати фарбою дах будинку. Це набагато економічніше, швидше за часом і додасть естетичного дизайну.

Виходячи з досвіду та відгуків покупців та замовників ми рекомендуємо застосовувати гумову фарбу Farbex для дахів, що складаються з будь-яких покрівельних матеріалів: шиферу, оцинковки, профільованого настилу, металочерепиці, ондуліну, гнучкої черепиці

Властивості та основні характеристики гумової фарби.

Висока покривна здатність: це здатність фарби зафарбовувати будь-яку поверхню. Виробник рекомендує наносити фарбу мінімум у два шари. Якщо використовувати неякісні фарби, потрібно наносити 5-6 шарів, щоб зафарбувати пористу поверхню (наприклад, шифер).

Висока адгезія «прилипання» до будь-яких видів будівельних матеріалів. Вона тому не лущиться і не відходить шарами від поверхні, на відміну від простих фарб. Вона призначена для захисного та декоративного фарбування шиферу, черепиці, ондуліну, оцинкованої сталі, алюмінію, заґрунтованого чорного металу, профнастилу, асфальту, азбоцементу, бетонних, піно- і газобетонних, цегляних, оштукатурених, зашпакльованих поверхонь, фанери, ДСП, ЦСП, ДВП, дерев’яних, гіпсокартонних поверхонь і т.д. Фарбу можна наносити на поверхні, які раніше були пофарбовані алкідними і масляними фарбами

Гідроізоляційні властивості досягаються завдяки модифікованому акриловому латексному складу, який утворює плівку, що розтягується, і заповнює дрібні тріщини. За наявності значних дірок заздалегідь потрібно проклеїти склотканину і потім поверх наносимо шар гумової фарби.

Не вигорає (вицвітає) під впливом ультрафіолету за рахунок якісних пігментів і зберігає насиченість кольорів до 7 років.

Термостійка під впливом високих температур – від 60 до +100 градусів. Особливо актуально для покрівлі, яка сильно нагрівається влітку.

Не пропускає воду за рахунок гумової плівки, а пропускає повітря завдяки мембранній будові, щоб матеріал міг «дихати» під шаром фарби та не виникало плісняви ​​та грибів, які руйнують шифер та інші мінеральні або дерев’яні матеріали. Це паропроникні властивості.

Екологічна: не містить шкідливих речовин у своєму складі і тому є безпечною для здоров’я людини. При фарбуванні вона не має різкого запаху.

Висихає через 2 години. Після висихання утворюється матова поверхня.

Гумова фарба кольори

Гумова фарба має готові 13 готових кольорів за каталогом RAL. Також фарбу можна заколорувати  у будь-який колір із каталогу RAL або NCS.

Колорується ручним способом із використанням пігментного концентрату Farbex Color, інших водних колорувальних паст або машинним способом за каталогами кольорів NCS та ін.

Продукція випускається у наступних базах:

  • База А. Призначена для використання як самостійне покриття білого кольору, або для колорування у пастельні, світлі відтінки та кольори середньої насиченості.
  • База С. Призначена для колорування у насичені кольори.

База С не може використовуватись як самостійне покриття без колорування.

Всі ці якості фарби збережуть Ваш дах та придадуть гарний вид на довгі роки покрівлі із: профільованого настилу, металочерепиці, ондуліну, гнучкої черепиці.

Технічні показники

Завантажити Технічну специфікацію

Норма витрати на один шар100-200 г/м2
РозріджувачВода
Спосіб нанесенняНаносити пензлем, валиком або фарборозпилювачем.
Час висихання (23 °С, 50% RH)Не більше 2 годин
Базис колеруванняА (білий) і C (напівпрозорий), колорується за каталогом NCS.
Масова частка нелетких речовин (ДСТУ ISO 3251)51-56 %
Густина (ДСТУ ISO 2811-1)1,27-1,3 г/см3
Блиск (ДСТУ ISO 2813)Не більше 10 GU при 85°
Товщина сухої плівки100-200 мкм
Розмір частинокНе більше 30 мкм
Паропроникність (EN ISO 7783-2)60-70 г/(м2*доб.)
Водопроникність (ДСТУ EN 1062-3)0,05-0,1 кг/(м20,5)
Маркування за ДСТУ EN 1062-1G3|E3|S1|V2|W3|A0|C0
Стійкість до миттяСтійка до інтенсивного багаторазового миття(1-й класс по ДСТУ EN 13300)
Строк придатності24 місяці с дати виробництва
(за температури від +5 °С до +35 °С)
Фасування1,2 кг, 3,5 кг, 6 кг, 12 кг

 

Більш детально про продукцію

To top